Sona Abdi

Biträdande jurist

Med sitt ursprung i Iran hjälper Sona såväl barn som vuxna på inte mindre än fem språk - dari, persiska, azeri, engelska & svenska.


Sona har tidigare arbetat på Migrationsverket och även drivit egen juristbyrå.


Hon åtar sig uppdrag som såväl privat ombud som offentligt biträde för asylsökande vid Migrationsverket och migrationsdomstolarna.


Sona ger råd åt den som ska ansöka om asyl, svenskt medborgarskap, uppehållstillstånd på arbete eller anknytning till en familjemedlem i Sverige. Även för den som fått ett utvisningsbeslut och inte kan återvända till sitt hemland eller den som sitter i förvar. Rådgivningen kan anpassas efter inkomstnivå och för unga (0-18 år) är rådgivningen gratis!


Sona åtar sig även uppdrag som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn och offentligt biträde i mål om LVU. Även som ombud för föräldrar i vårdnads-, boende- och umgängesmål och andra familjemål.


Advokat Ekvall är certifierade av Migrationsverket vilket innebär att arbetsgivare kan få sin arbetskraft från icke EU-länder på plats inom väsentligt kortare tid än den ordinarie handläggningen av arbetstillstånd. Vi tar hand om allt från annons till beslut!


Kontakta oss så berättar vi mer.


Varmt välkommen till Advokat Ekvall!


Advokat Ekvall AB

2020